Bölümümüz ALUEXPO 2015 Fuarına Katıldık

Bölümümüz 08-10 Ekim 2015 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen “ALUEXPO 2015 – 4. Uluslararası Alüminyum Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas” fuarında stant açarak yer aldı. Alüminyum sektöründeki teknolojik gelişmelerin izlendiği, ürünlerin sergilendiği ve teknik bilgi alışverişinde bulunulduğu fuarda, sektörün önde gelen uzmanlarıyla yeni yatırımlar için Türkiye’nin potansiyel fırsatlarını değerlendirmek isteyen ve farklı ülkeler ile işbirliği yapmak isteyen 34 ülkeden, yerli ve yabancı toplam 354 katılımcı firma bir araya geldi. Teknik gezi kapsamında bölümümüz öğrenci ve öğretim elemanlarının birlikte katıldığı organizasyonda, çeşitli firmaların stantları ziyaret edilerek üniversitemiz ve bölümümüz hakkında bilgiler içeren broşürler sektörün temsilcilerine dağıtıldı. Ayrıca, ALUEXPO fuarı ile eş zamanlı olarak TALSAD – Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ve TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası işbirliği ile 7. Alüminyum Sempozyumu da gerçekleştirildi. Bölümümüz öğrencilerinin de katıldığı sempozyumda; sektörün önde gelen isimleri, uzmanlar ve akademisyenler tarafından alüminyum sektöründeki ekonomik, teknolojik ve bilimsel alanlardaki son gelişmeler hakkında bilgi verilmiş, ayrıca genç mühendis adaylarına tecrübelerini aktarmışlardır. Fuar süresince standımızı ziyaret eden ziyaretçi ve katılımcılara üniversitemiz ve bölümümüz hakkında bilgiler verilmiştir.

coll4coll1coll2coll3