FEN VE MÜHENDİSLİK BİLİMLERİNDE ARAŞTIRMA PROJESİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ

Fen ve Mühendislik Bilimlerine Yönelik Araştırma Projesi Hazırlama Eğitimi Gerçekleştirildi.

Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan UZUN, TÜBİTAK 2237 – Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında 25-27 Temmuz 2015 tarihleri arasında, Erciyes Üniversitesi-Kayseri’de düzenlenen “Fen ve Mühendislik Bilimlerine Yönelik Araştırma Projesi Hazırlama Eğitimi” etkinliğine eğitmen olarak katıldı.

Daha önce Prof. Dr. Orhan UZUN’un koordinatörlüğünde 4-6 Haziran 2014 tarihinde Üniversitemizde gerçekleştirilen “Fen Bilimlerinde Araştırma Projesi Hazırlama ve Yürütme Eğitimi”nin devamı niteliğinde olan ve koordinatörlüğünü Erciyes Üniversitesinden Prof. Dr. Mustafa KESKİN’in üstlendiği bu yılki eğitimden, Ülkemizin farklı Üniversitelerinden 20 civarında katılımcı faydalandı.

Katılımcıların proje hazırlama ve yürütme konularında temel bilgi ve becerilerinin geliştirilmesinin hedeflendiği eğitim kapsamında, Temel Kavramlar, Proje Döngüsü, Araştırmanın Planlanması, Zaman-Yönetimi ve Proje Faaliyetlerinde Stratejik Planlama konuları ele alındı. Ayrıca, gerçekleştirilen Uygulamalı Atölye Çalışmaları katılımcıların önceden belirlenen konular üzerinde proje örnekleri geliştirmeleri sağlandı.

IMAG3089 IMAG3081